(Slaap)kamerplanten om bij weg te dromen

(Slaap)kamerplanten om bij weg te dromen

Iedereen heeft wel groene en bloeiende planten in de huiskamer, maar niet veel mensen hebben planten in de slaapkamer. Terwijl ze vanwege hun luchtzuiverende en rustgevende kwaliteiten daar juist helemaal op hun plek zijn. Planten verhogen ook de luchtvochtigheid in een kamer, waardoor zich minder luchtweginfecties en -irritaties zouden voordoen.

Vijf sterke, luchtzuiverende aanraders voor in de slaapkamer

  1. Aloë vera: Een sterke vetplant die houdt van een zonnig plekje. Hij vormt telkens uitlopers die u weer kunt laten uitgroeien tot volwassen exemplaren of cadeau kunt doen aan andere liefhebbers.  
  2. Klimop (Hedera): Een makkelijke, sterke plant met grote luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan toe met weinig licht en past helemaal bij de trend van hangende planten.
  3. Graslelie (Chlorophytum): Het oersterke groen-wit gestreepte plantje dat ook wel studentenplantje wordt genoemd, omdat hij zo makkelijk is. Groeit zowel op een lichte als donkere plek en vormt ook telkens weer nieuwe uitlopers die u vanaf een standaard of vanuit een hangpot leuk naar beneden kunt laten bungelen. Af en toe benevelen met de plantenspuit.
  4. Lepelplant (Spathiphyllum): Een mooie en gemakkelijke plant met grote, glanzende bladeren en witte bloemen. Hij heeft weinig licht nodig heeft, maar wel regelmatig water. Af en toe benevelen met de plantenspuit.
  5. Arecapalm of goudpalm (Chrysalidocarpus): Deze plant heeft de reputatie zowel een goede luchtzuiveraar als luchtbevochtiger te zijn. Hij houdt van een lichte plek en vochtige aarde.

Bij Famiflora vind je al deze planten en héél veel meer.... Vraag gerust raad bij één van onze plantspecialisten !

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...