Vogels verwennen in de winter

Vogels verwennen in de winter

Vogels voeren is altijd leuk om te doen, het vrolijke gefladder en getjilp in de tuin is gewoon leuk om te zien en om te horen.

Voer de vogels op verschillende plekken in uw tuin
Sommige vogels eten zonder schaamte van een voertafel of uit een vogelhuisje, andere eten liever van de grond en weer andere trekken een maaltijd het liefst uit de haag. Om iedere vogel op zijn wenken te kunnen bedienen is het dus belangrijk om te voeren op meerdere plekken. Maak een gezellige voedertafel, hang wat vetbollen in de haag of in een boom en maak een leuk voerplekje ergens beschut onder een boom, dan voert u wellicht de katten ook nog... Houd er wel rekening mee dat muizen ook dol zijn op vogelvoer.

Diverse voedermogelijkheden voor vogels

  • Mussen en vinken zijn net grote binken, bruin brood, pindanootjess en pitten, dat zien zij wel zitten!
  • Merels zijn geen echte kerels, u maakt ze blij met rozijnen, fruit, bessen en zoutloze etensresten.

Wissel dit soort voeding af met vetbollen en u zult een grote variatie aan vogels aantreffen in uw wintertuin.

Drinkwater voor volgens in de winter
Net als wij eten graag wegspoelen met een slokje drinken doen vogels dat ook. Van een schaaltje water zullen ze dan ook gretig gebruik maken. En als ze geen dorst hebben dan is het ook een mooie plek om te badderen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...