Vaderdag

Vaderdag

Op zondag 14 juni is het alweer zo ver in België en op zondag 21 wordt het weer in Nederland gevierd: Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg, dus tijd om vader eens echt in de bloemetjes te zetten. Of blij te maken met handige of leuke producten voor het betere buitenleven!

Voor mannen met groene vingers zijn goed tuingereedschap of handige hulpjes altijd een schot in de roos. Denk aan een elektrische snoeizaag, een robotmaaier, een bladblazer, een sproeier of bewateringssysteem, een stevige ladder of waterdichte tuinlaarzen. Of gewoon een echt goede snoeischaar.

Welke man houdt er nu niet van fikkie steken? Zorg dat er stapels houtblokken voor in de open haard of in de vuurkorf onder een afdak komen te staan. Koop wat tuinfakkels, een vuurkorf of nieuwe benodigdheden en accessoires voor de barbecue.

Loopt hij vaak te mopperen op de rommel in de schuur of garage, waardoor hij steeds moet zoeken naar de tuinhandschoenen of snoeischaar? Kijk dan bij de handige opbergsystemen voor aan de wand of de overzichtelijk ingedeelde kisten en kastjes.

Houdt hij van water in de tuin, maar is er geen plek voor een vijver? Kijk dan eens naar de vele verschillende minivijvers die tegenwoordig te koop zijn. Ideaal voor op de terras- of balkontafel. Of maak hem blij met een vogeldrinkschaal én het gespetter van de vogels die er graag een bad in komen nemen.

Heeft hij de smaak te pakken van het kweken van zijn eigen groenten, kruiden en fruit? Denk dan eens aan een braam-, framboos of bessenstruik, een kleine fruitboom of een kist vol kruiden- en groenteplantjes. Geef er eventueel ook meteen speciale mest bij cadeau en klaar is Kees.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoenen voor Halloween en Sint Maarten

Halloween en Sint-Maarten zijn leuke feestdagen waar de kinderen van opvrolijken tijdens de donkere herfstdagen en deze nare coronatijd.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...