Vaderdag

Vaderdag

Op zondag 14 juni is het alweer zo ver in België en op zondag 21 wordt het weer in Nederland gevierd: Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg, dus tijd om vader eens echt in de bloemetjes te zetten. Of blij te maken met handige of leuke producten voor het betere buitenleven!

Voor mannen met groene vingers zijn goed tuingereedschap of handige hulpjes altijd een schot in de roos. Denk aan een elektrische snoeizaag, een robotmaaier, een bladblazer, een sproeier of bewateringssysteem, een stevige ladder of waterdichte tuinlaarzen. Of gewoon een echt goede snoeischaar.

Welke man houdt er nu niet van fikkie steken? Zorg dat er stapels houtblokken voor in de open haard of in de vuurkorf onder een afdak komen te staan. Koop wat tuinfakkels, een vuurkorf of nieuwe benodigdheden en accessoires voor de barbecue.

Loopt hij vaak te mopperen op de rommel in de schuur of garage, waardoor hij steeds moet zoeken naar de tuinhandschoenen of snoeischaar? Kijk dan bij de handige opbergsystemen voor aan de wand of de overzichtelijk ingedeelde kisten en kastjes.

Houdt hij van water in de tuin, maar is er geen plek voor een vijver? Kijk dan eens naar de vele verschillende minivijvers die tegenwoordig te koop zijn. Ideaal voor op de terras- of balkontafel. Of maak hem blij met een vogeldrinkschaal én het gespetter van de vogels die er graag een bad in komen nemen.

Heeft hij de smaak te pakken van het kweken van zijn eigen groenten, kruiden en fruit? Denk dan eens aan een braam-, framboos of bessenstruik, een kleine fruitboom of een kist vol kruiden- en groenteplantjes. Geef er eventueel ook meteen speciale mest bij cadeau en klaar is Kees.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...