Moestuintje

Basistips voor jouw moestuintje

Zorg dat je moestuintje er goed uitziet

Zorgen voor een goede uitstraling van je moestuintje is om verschillende redenen heel waardevol. Ten eerste kun je ervoor zorgen dat het tuintje er overzichtelijk uitziet. Alle dezelfde plantjes netjes op een rij. Je kunt er bordjes met namen en informatie bij zetten zodat je goed kunt onthouden wat waar staat en hoe je het kunt verzorgen.

Neem niet te veel hooi op je vork

Het bijhouden van een moestuintje moet natuurlijk in de eerste plaats gewoon een heel leuke bezigheid blijven. Als het leuk is, werk je er met veel meer plezier aan. Om het leuk te houden, kun je er het beste voor zorgen dat je het jezelf niet al te moeilijk maakt. Probeer daarom niet te veel te doen en maak je moestuintje niet te groot. Dan behoud je het overzicht en is het allemaal ook niet te veel werk om het bij te kunnen houden.

Oogst verspreiden over langere periode

Zorg ervoor dat niet al je plantjes tegelijk klaar zijn om geoogst te worden, maar dat ze één voor één aan de beurt zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet al je geoogste groenten in één keer hoeft op te eten. Als je veel groenten in één keer hebt, heb je kans dat het te snel bederft. Het is natuurlijk zonde als je goed eten weg moet gooien. Daarom: zorg dat je je oogst verspreid.

 

Dit vindt u ook bij Famiflora: